06 2009 9407
maurice@mensenik.nl

Individuele coaching

Ik wil jou wakker schudden over je eigen kunnen, je eigen kracht. Ik leer je te geloven in jezelf, je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en jouw geluk niet meer te laten afhangen van anderen.

Metafoor: kintsukuroi

Kintsukuroi (repareren met goud), of kintsugi (verbinden met goud), is een Japanse techniek om gebroken aardewerk te repareren.
De stukken van een kapotte aardewerken schaal worden opgeraapt en weer aan elkaar geplakt. Niet gewoon met lijm, maar met een lak waar goudpoeder doorheen gemengd is. De gerepareerde scheuren blijven zichtbaar als gouden lijnen. Daardoor wordt het herstelde keramiek een symbool van breekbaarheid, sterkte en schoonheid tegelijk.

 

 

Ik vergelijk dit met mensen, ook jij maakt dingen mee in je leven waardoor je wordt geraakt en wordt gevormd. wanneer je “gebroken” bent en even niet meer weet hoe je daar mee om kunt gaan, is het belangrijk om betekenis te geven aan wat ‘gebroken’ is. Hobbels op je pad, krassen op je ziel kunnen alleen helen wanneer je ze erkent en onder ogen komt. Alleen dan kun je een stap maken om je “scherven” met goud aan elkaar te verbinden en jezelf te laten helen of te ontwikkelen om zo te komen tot een nieuwere versie van jezelf.

Vaak betrekken we datgene op ons zelf en voelen we ons verantwoordelijk,
aangesproken of aangevallen en raakt het ons eigenwaarde.

Het is aan ons om een keus te maken en te leren van je levenslessen die je
meemaakt in het leven.

Herken je jezelf hierin?
Neem dan contact met me op.