06 2009 9407
maurice@mensenik.nl

Hoe werk ik

Ik maak gebruik van 3 systemen Energetisch, systemisch en NLP en train en coach op basis van inzicht en bewustwording.

Energetisch.
De mens kent neurologisch 4 niveaus die sterk met elkaar zijn verbonden. Verwarring, klachten of ziektes geeft aan dat de balans tussen deze niveaus verstoord is.
1. Mentaal niveau. (je gedachten, patronen en denkwijzen.
2. Emotioneel niveau. (Je gevoel)
3. Somatisch niveau (Lichamelijk)
4. Spiritueel niveau (De oorzaak, verleden)

Uit ervaring is het oordelen en het ergens iets van vinden over ons zelf en anderen en belangrijke reden waardoor onbalans ontstaat in het energetisch systeem.

Het begint met eigenwaarde en waardering voor jezelf als mens. Door goed voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden, maakt dat het loslaten van negatieve gevoelens en gedachten makkelijker en je jezelf beter kunt accepteren. Alleen dan kun je ook andere mensen om je heen beter accepteren in welke situatie dan ook. Een andere kijk: Laat goed en fout los en vertaal dit in handig en onhandig.

Systemisch.
Hierbij maak ik graag gebruik van een tafel opstelling. We leven als mens in systemen families, werk, vrienden en omgeving. Als mens handelen we veelal onbewust, onze overtuigingen, gedrag en patronen veelal al ontstaan vanuit het kind zijn. Opvoeding, loyaliteit, herinneringen en waarden hebben een sterke relatie en kunnen een rol spelen in je leven als volwassene in relatie of werk.

Om onbewuste patronen weer zichtbaar te maken kun je gebruik maken van een tafelopstelling

De kracht van een tafelopstelling:
Vanuit de derde persoon kijken naar jezelf en de situatie en visueel neerzetten draagt bij om je onbewuste beter aan te spreken. Het visuele en fysiek uitbeelden in vorm, grootte, tempo, afstand, uitdrukking geeft inzicht.

In het systeem zijn 3 basisprincipes
1. Binding. Iedereen heeft recht op een plek in het systeem
2. Volgorde. Alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar.
3. Geven en nemen. Geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn

Als door welke omstandigheden dan ook 1 van de basisprincipes binnen het familiesysteem of in de context van werk verstoord raakt, ontstaan er dynamieken wat vervolgens klachten of symptomen kan geven in de vorm van: Niet weten wat je wilt, Onduidelijke lichamelijke klachten, Onrust, Angstig zijn, onzekerheid, Hoog verantwoordelijkheidsbesef.

NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren)
Is een mooi instrument die ik inzet vanuit de gedachte, begrijpen is begrepen worden. Als mens communiceren we verbaal en non verbaal op werk en priv├ę situaties. Hoe werken denkpatronen, taalgebruik en hoe vertalen we dat naar gedrag. De instrumenten van NLP gaat over deze wisselwerking en draagt bij in het doelgerichter en effectiever communiceren.