06 2009 9407
maurice@mensenik.nl

ik

“Oordeel me niet naar mijn succes, maar naar het aantal  keer dat ik ben gevallen en opnieuw ben opgestaan”
Nelson Mandela

Ik, over mezelf

Al mijn hele werkzame bestaan werk ik bij de brandweer en werk ik met mensen. In operationele functies, maar ook als instructeur en coach. Het is mooi om dingen die ik tijdens trainingen en opleidingen heb geleerd, niet alleen in mijn eigen leven toe te passen, maar ook weer door te geven aan anderen. Bijvoorbeeld aan jou. Maar misschien wil je dan eerst iets meer weten over mij.

Waar de meeste mensen voor weglopen, daar ga ik naartoe. Niet alleen als brandweerman, maar ook als mens. Ik mag graag verwarring zaaien en uitdagen. Ik ben niet standaard, maar wel oplossingsgericht. Een doorzetter, maar niet meer tegen elke prijs. Ik verkies geluk boven gelijk.

Mijn werk- en een deel van mijn levenservaring heb ik opgedaan bij de brandweer.

In dat werkveld heb je voortdurend te maken met mensen, met wie ze zijn en wat ze doen. Niet alleen binnen je team met collega’s, maar ook als hulpverlener. In de loop der jaren is mijn interesse in mensen gegroeid.  Het zijn stuk voor stuk bijzondere wezens. Daarom geeft het veel voldoening om mensen met mijn eigen ervaring te kunnen helpen bij de dingen waar zij tegenaan lopen.

Leren en ontwikkelen is een continu proces. Ook voor mij.

Ik, mijn achtergrond

“Mijn werk als hulpverlener was niet alleen m`n werk. Het was m`n passie, m`n missie om iets te mogen betekenen voor de maatschappij”

Bijna een kwart eeuw als brandweerman heb ik er inmiddels op zitten. In de beginjaren was ik een typisch alfamannetje. Ik schakelde mijn gevoel gemakkelijk uit en ik ging maar door. Vele functie mogen vervullen en mogen doorlopen wat me veel heeft gebracht. Een mooie tijd waarin ik een mooie ontwikkeling en persoonlijke groei heb mogen doormaken.

Ik was heel gedreven, gemotiveerd en oplossingsgericht, maar mijn mind set brak me uiteindelijk op.

Na een stevige burn-out in 2014 vond ik dat ik toe was aan een nieuwe stap. Ik ben trainingen, scholingen en een opleiding gaan volgen. Ik wilde blijven werken, ook bij de brandweer, maar veel meer vanuit mijn passie en kwaliteiten als trainer-coach.

Ik studeerde, las boeken en pluisde het internet uit om bij te leren en mezelf vaardig te houden. NLP, systemisch werken, energetisch werken, breinleren, leiderschap en psychodynamica: ik dook er allemaal in.

Vandaag de dag zet ik die kennis en vaardigheden in bij een brandweeropleiding instituut, waar ik als trainer-coach bevelvoerders en instructeurs bijsta. Omdat het me zoveel passie en energie oplevert, ben ik naast dat werk mijn eigen bedrijf gestart: MENS & ik. Ik geef trainingen en coaching trajecten aan teams en individuele personen.

Mijn levenslessen en verdriet maar ook de mooie en geweldige momenten hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. Mijn ontwikkeling is de afgelopen jaren zo groot geweest,

dat ik wel eens gekscherend zeg dat ik iedereen een burn-out gun. Ik ben nog steeds de daadkrachtige en oplossingsgerichte brandweerman van toen, maar nu breng ik ook eigenschappen als openheid en kwetsbaarheid mee. Ik zorg, mede dankzij mijn compleet eigen aanpak, voor een veilige omgeving waarin van en met elkaar leren centraal staat.

“Waar de mensen van weg lopen gaan de hulpverleners naar toe. Altijd behulpzaam om anderen te helpen, soms met alle risico`s van dien”